FOTO: null

Nakon teksta o sve lošijim uslovima za treninge u Sportskoj sali u Račanskoj ulici, koja prokišnjava, u Gradskoj upravi nam je rečeno da grad izdvaja sredstva za tekuće održavanje, ali da budžetom za ovu godinu nisu planirana sredstva za rekonstrukciju t

Skupština grada Bijeljina je odlukom o prenosu prava korišćenja iz 2005. godine i dopunom odluke iz  2007. pravo korišćenja na nekretninama Sportske sale u Račanskoj ulici i kompleksa Gradskog stadiona u Bijeljini prenijela na Direkciju za izgradnju i razvoj grada. 

Ove godine za potrebe tekućeg održavanja ovih objekata iz budžeta je izdvojeno 170.000 KM, rečeno je portalu InfoBijeljina u Gradskoj upravi.

Rekonstrukcija objekta Sportske sale u Račanskoj ulici po predračunu radova koji je izradila Direkcija koštala bi oko 400.000 KM, što nije predviđeno planom budžeta za 2017. godinu.

U narednom  periodu pokušaćemo da iz budžeta izdvojimo dio sredstava za rekonstrukciju. Planirano je da ona bude obavljena u fazama, pri čemu će odluka o prioritetima  rekonstrukcije biti donesena na osnovu prijedloga Direkcije – parket, krovna konstrukcija, kotlarnica i stolarija“, naveli su iz Gradske uprave.

Kako ističu, bijeljinske srednje škole – Gimnazija, Ekonomska i Tehnička, kao i svi sportski klubovi, koji održavaju treninge i igraju zvanične utakmice u ovom sportskom objektu, salu koriste bez naknade.

Iz Gradske uprave naglašavaju da je ove i prethodnih godina prilikom planiranja investicija u obrazovanju i sportu prioritet završetak zgrade nove petorazredne područne škole sa vrtićem u naselju Ledinci.

To je naš prioritet iako Gradska uprava nije nadležna za izgradnju objekata za osnovno školsko obrazovanje“,  poručuju iz uprave . 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )