FOTO: null

Gradska uprava Grada Bijeljina je, u okviru projekta „Unapređenje uslova poslovanja u regiji Bijeljina“, omogućila zainteresovanim privrednicima da unaprijede svoje vještine u pisanju prijedloga projekata i izradi biznis-planova.

Obuka je počela 29. novembra za predstavnike 22 preduzeća, sa područja Grada Bijeljina i opština Ugljevik i Lopare. Oni su slušali četvorodnevna predavanja na kojima su stekli zanje kako da samostalno izrade biznis plan za sopstvenu preduzetničku ideju, konkurišu kod finansijskih institucija i predstave svoju ideju potencijalnim partnerima, odnosno, investitorima.

Tokom predavanja, privrednici su upoznati i sa fondovima koji su dostupni za privatna preduzeća.

-Osim korisnih informacija o sredstvima Evropske unije za koje možemo aplicirati, veoma važno nam je i druženje tokom ova četiri dana, jer smo na taj način ostvarili nove poslovne kontakte. Mi iz „Steko centra“ već smo prepoznali buduće partnere iz IT sektora i knjigovodstva - istakla je Mirjana Pantić.

Vladimir Lazić iz „Eko zaštite“ takođe je zadovoljan znanjem stečenim tokom obuke.

-Iako se, kao privrednici, svakodnevno bavimo poslovnim planiranjem, ovde smo na jedan sistematičan način dobili osnovne smjernice vezane za poslovno planiranje i pisanje projekata, zaključio je Lazić.

Iz Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije ističu da je odluka o organizovanju ove obuke donesena nakon konsultacija sa privrednicima i da je ovo samo dio aktivnosti u okviru projekta koji se ostvaruje u saradnji sa EU i UNDP, među kojima su i unapređenje komunalne infrastrukture u industrijskim zonama, kao i izrada promotivnih materijala za promociju privrednih potencijala Grada Bijeljina i Semberije.

Projekat „Unapređenje uslova poslovanja u regiji Bijeljina“ se ostvaruje u okviru Projekta lokalnog integrisanog razvoja (LIR), koji finansira Evropska Unija, a sprovodi UNDP BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )