FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da institucije, "bez obzira na vanredno stanje" u predizborno vrijeme moraju da funkcionišu i da to vrijeme ne smije da utiče na život građana.

"Gradska uprava ispunjava sve svoje obaveze, funkcionišemo veoma dobro bez ikakvih problema, prije nekoliko dana smo isplatili davanja za socijalnu zaštitu, plate budžetskim korisnicima poslali smo danas", rekao je Mićić na redovnoj konferenciji za novinare. 

On je naveo da je za Grad od holandske vlade spremna donacija od 13 miliona KM, da se priprema ugovor o tome, kao i da sutra dolaze predstavnici "Tike", ispred turske Ambasade, da bi se potpisao ugovor o uređenju dijela korita rijeke Janja. 

"Sve to potvrđuje da, bez obzira na predizborne zavrzlame, funkcionišemo veoma dobro", dodao je Mićić. 

On je rekao da, ipak, postoje ozbiljni problemi u funkcionisanju gradske Skupštine. 

"Sjednica je najavljivana već dva puta i biće, prema mojim saznanjima, održana tek 30. septembra. Mi smo odavno predložili da na Skuštini bude razmatrano nekoliko stvari. Kreditno zaduženje od milion KM, koji nam je predložio Fond solidarnosti za obnovu Srpske i koji je veoma povoljan, a čime bi smo potpuno završili Centar za socijalni rad", rekao je Mićić i dodao da skupštinska većina neće da prihvati ono što je prijeko potrebno građanima. 

Mićić tvrdi da to nema nikakve veze sa njegovim političkim poenima. 

"Kao drugu tačku predložili smo garanciju od 400.000 KM da bi se nastavila izgradnja gasifikacije, projekta koji smo davno započeli a što je politički zaustavljeno", kaže Mićić. 

On je rekao da je Skupštini predloženo i da se neki putevi finansiraju sa 100 odsto učešća Grada, ali je nova skupštinska većina to skinula sa dnevnog reda, pa je, kako kaže, pokrenula inicijativu kao njihovu, odnosno jednog od njihovih odbornika. 

"To su razlozi po kojima se vidi da gradska Skupština ne funkcioniše za razliku od Gradske uprave koja nema nikakvih problema", kaže Mićić. 

On je rekao da su promjene počele 11. maja i da se skupštinska većina nije bavila ničim osim što je smjenjivala ljude, postavljala neke nove. 

"Troše i brukaju ljude iako su im i sudovi rekli da odluke nisu u skladu sa zakonom", dodao je Mićić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )