FOTO: InfoBijeljina.com

Gradska uprava Bijeljina finansirala je anketiranje 500 Bijeljinaca, a koji su trebali da se izjasne i na pitanje - kojeg bijeljinskog političara najviše cijene.

Iz Gradske uprave tvrde da je ovo istraživanje sprovedeno "s ciljem boljeg usklađivanja razvojnih planova grada sa potrebama građana", ali ostaje nejasno kakve veze sa tim ima pitanje "Da se gradski izbori održavaju ove nedjelje, koga biste podržali?"

Zanimljivo je da je istraživanje sprovedeno u oktobru, godinu dana prije predstojećih lokalnih izbora. 

U Gradskoj upravi navode da je istraživanje radio Centar za slobodne izbore i demokratiju /CeSID/ iz Beograda na uzorku od 500 građana, putem telefonske ankete.

"Rezultati će biti iskorišćeni za bolje usklađivanje razvojnih planova Grada sa potrebama građana, odnosno za jasniji uvid u stavove građana o razvojnim prioritetima Grada Bijeljina", naveli su iz Gradske uprave, za InfoBijeljina. 

U šturom odgovoru su još napomenuli da je istraživanje rađeno za interne potrebe grada.

Među anketnim pitanjima su, kako saznajemo, ona koja se, između ostalog, odnose na to šta građani smatraju najvećim uspjehom gradskih vlasti u prethodnih pet godina.

Međutim, kako kaže jedan od anketiranih građana, za njega su bila potpuno neočekivana pitanja odnosa prema političarima i političkim partijama u Bijeljini.

"Pitali su me kog političara najviše cijenim i u koga imam najviše povjerenja. Pravo da vam kažem, malo sam se začudio jer mi je rečeno da je za potrebe Gradske uprave", otkriva sagovornik InfoBijeljina, jedan od od 500 anketiranih građana. 

On dodaje da je jedno od pitanja bilo i kom mediju najviše vjeruje. 

Mi smo, inače, ostali uskraćeni za odgovore na većinu pitanja koja smo poslali Gradskoj upravi, uključujući i - koliko je ovo istraživanje plaćeno. 

Jedini odgovor na pitanja InfoBijeljina jeste potvrda da je istraživanje rađeno za interne potrebe, tako da, pored toga koliko je koštalo, nismo saznali ni kako je obavljena procedura izbora ponuđača za ovaj posao, ni kako su se političari našli u anketi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )