FOTO: InfoBijeljina

U bijeljinskom naselju Fincov salaš u toku je izgradnja još šest stanova za socijalno ugrožene romske porodice koju grad sufinansira sa 140.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik LJubiša Petrović je tokom posjete gradilištu ukazao na važnost zbrinjavanja nacionalnih manjina i omogućavanja jednakih uslova života i poštovanja ljudskih prava za sve građane Bijeljine.
 
On je zahvalio švajcarskom "Karitasu", Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i bijeljinskom udruženju "Otaharin" na nastavku zajedničkog projekta stambenog zbrinjavanja Roma, te naveo da su već obezbijeđena sredstva za zbrinjavanje još 24 romske porodice, što će koštati više od 1,5 miliona KM.
 
Menadžer u "Karitasu" iz Švajcarske Bakir Omukić najavio je do kraja godine i početak projekta koji objedinjuje stambeno zbrinjavanje, zapošljavanje, izgradnju romske zajednice i njihovo obrazovanje, koji će trajati do 2025. godine.
 
Predsjednik Udruženja građana za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" Dragan Joković naveo je da će ovo udruženje nastojati da porodicama koje dobiju stanove bude obezbijeđen i posao u "Agro-planu", preduzeću koje su osnovali i koje se bavi uzgojem organskog voća i povrća.
 
Porodice, koji bi do kraja godine trebalo da se usele u nove stanove, ne kriju radost zbog toga, a među njima je i i Dejan Mićić, koji je prije šest mjeseci konačno dobio krov nad glavom.
 
"Odrastao sam bez oba roditelja i bilo je trenutaka kada sam spavao u parku i na autobuskoj stanici. Za mene je ovo veliko bogatstvo", rekao je Mićić i dodao da mu je još neispunjena želja da dobije bilo kakav posao i sam obezbijedi egzistenciju. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )