FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić odbacio je danas optužbe Skupštine grada za kriminal i rekao da su one dio predizborne kampanje.

"Dobro je da nadležne institucije sve ispitaju i ko god želi da provjeri kako poslujemo, naša vrata su svima širom otvorena", rekao je Mićić novinarima i istakao da Bijeljina nikada nije imala problema sa revizijom. 

Skupštinskim zaključkom danas je od Centra javne bezbjednosti Bijeljina zatraženo da ispita brojne slučajeve zloupotreba u Gradskoj upravi, a predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević najavio je da će sva do sada prikupljena dokumentacija biti dostavljena i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske. 

Đurđević je nakon skupštinskog zasjedanja pozvao tužioce i sudije da odgovorno rade svoj posao i poručio da zahtjevi lokalnog parlamenta nisu dio "političke igre", nego ukazivanje na konkretna kriminalna djela. 

On je naveo da su to nezakonitosti pri zapošljavanju u gradskoj administraciji i iznajmljivanju poslovnog prostora koji koristi Gradski odbor SDS-a, kao i nezakonito učlanjenje i uplata 17.500 KM nevladinoj organizaciji Evropski pokret u BiH koja je osnovana u Zavidovićima, u Federaciji BiH. 

Mićić je odgovorio da bez skupštinske odluke može sam odlučivati o plaćanjima do 10.000 KM, a godišnju članarinu za Evropski pokret plaćao je 2.500 KM. 

Predsjednik Nadzornog odbora Skupštine grada Radoslav Kanjerić rekao je novinarima da je gradonačelnik sa saradnicima obmanuo odbornike pri donošenju odluke o rekonstrukciji javne rasvjete u gradu, što je projekat vrijedan od pet do 14 miliona KM, u kojem nije ispoštovana procedura javne nabavke. 

Za ovu optužbu Mićić je naveo da je besmislena jer postupak još nije završen i izvođač nije izabran. 

Mićić je potvrdio navode iz skupštinskog zaključka da nije sprovedena licitacija poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, gdje je šteta po budžeta grada i Republike Srpske procijenjena na 850.000 KM. 

On tvrdi da je dio od 1.000 hektara tog zemljišta praktično u sporu i da licitacije neće ni biti dok se u saradnji sa Geodetskom upravom i resornim ministarstvom ne definiše ko polaže pravo na zemlju. 

Šef Kluba odbornika SNSD-a Slobodan Petrić izjavio je da je zadovoljan što su nakon osam godina napora ove stranke i ukazivanja SNSD na propuste i kriminal u radu gradske uprave uspjeli da okupe kritičnu masu i naprave skupštinsku većinu u Bijeljini koja će, kako je najavio, nastaviti da iznosi u javnost sve nezakonitosti koje budu otkrivene. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )