FOTO: null

Gradonačelnik Bihaća je uhapšen u jutarnjim satima prilikom primanja mita od vlasnika građevinske firme koja je konkurisala za posao gradnje puteva na području Bihaća.

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 KM, potvrđeno je u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Žurnal prenosi da je Galijašević uhapšen u jutarnjim satima prilikom primanja mita od vlasnika građevinske firme koja je konkurisala za posao gradnje puteva na području Bihaća.

Hapšenje je izvedeno u okviru posebnih istražnih radnji, odnosno simuliranja predaje novca. S njim su uhapšeni i njegova supruga, savjetnik i načelnik za komunalne djelatnosti Opštine, prenosi Birn. 

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Galijaševića po nalogu Kantonalnog tužilaštva USK. 

Podsjetimo, i predhodni gradonačelnik Bihaća Hamdija Lipovaća je hapšen i potom optužen zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i nesavjestan rad u službi tokom izvođenja radova na sportsko-rekreativnom centru STENS u Bihaću.

Za gradonačelnika Bihaća Galijašević je izabran u oktobru 2012. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )