FOTO: Anadolija

U Srebrenici se danas održavaju ponovljeni izbori mjesta za načelnika i Skupštinu opštine.

Glasanje će biti obavljeno na 28 biračkih mjesta od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.
 
Na biračkom spisku za izbore u Srebrenici je 10.002 birača među kojima je 391 koji žive u drugim sredinama, ali su se prijavili da glasaju.
 
Za glasanje u odsustvu u Živinicama prijavljeno je 330, a u Gradačcu 105 birača.
 
Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata u ime četiri ovjerena politička subjekta /dva nezavisna kandidata, jedna koalicija i jedna politička stranka/, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata /jedan nezavisni kandidat, četiri koalicije i 22 političke stranke/.
 
Biračka mjesta u Srebrenici biće otvorena do 19.00 časova do kada traje i predizborna tišina.
 
Na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici imenovano je 108 predsjednika i članova biračkih odbora i isto toliko njihovih zamjenika, te jedan poseban kovid mobilni tim sa tri člana.
 
Imenovani su i članovi biračkih odbora na dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Gradačcu i Živinicama.
 
CIK BiH poništio je rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )