FOTO: Srna

Odbor za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH, nezavisno tijelo Parlamentarne skupštine BiH, održao je konstitutivnu sjednicu novog saziva.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je Odbor za žalbe građana nadležan za primanje, evidentiranje, procjenu i prosljeđivanje žalbi građana na postupanje policijskih službenika u policijskim tijelima BiH /Granične policije BiH, Agencije za istrage i zaštitu i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH/, kao i za njihovo upućivanje nadležnim policijskim tijelima.
 
Odbor je nadležan i za iniciranje odgovarajućeg postupka protiv podnosilaca žalbe u slučaju lažne ili tendenciozne žalbe.
 
Predsjednika, zamjenike predsjednika i članove Odbora za žalbe građana imenuje i razrješava Parlamentarna skupština BiH.
 
Članovi Odbora upoznati su o odluci oba doma parlamenta BiH kojom je na mandat od četiri godine za predsjednika Odbora za žalbe građana imenovan Boris Buha, za prvog zamjenika predsjednika Vjekoslav Vuković, a za drugog zamjenika Semir Šut.
 
Istom odlukom za članove Odbora imenovani su Hana Korać, Merima Šenderović, Tihomir Marinčić i Miroslav Janjić.
 
Tokom konstitutivne sjednice članovi Odbora upoznali su se o dosadašnjim i dogovorili budući način rada Odbora. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )