FOTO: null

Smrt porodilje Jovane Šinik (33) iz Gornjih Podgradaca u gradiškoj Opštoj bolnici, dobila je još jedan epilog.

Vlado Marjanović, direktor ove ustanove, bez obzira na konstataciju specijalne komisije Ministarstva zdravlja RS da su ispoštovane sve medicinske procedure, razriješio je u subotu doktora Dragana Janjića sa mjesta načelnika Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo.

U saopštenju dostavljenom „EuroBlicu“ navedeno je da ova mjera ima privremeni karakter, do okončanja istražnog postupka.

“Odluku o razrješenju donio sam na osnovu žalbe na rad načelnika Janjića koju je našoj JZU Bolnica Gradiška podnio Ranko Šinik, suprug preminule Jovane”, izjavio je Marjanović za „EuroBlic“.

On je takođe kazao da je u petak na ovu temu razgovarao sa Draganom Bogdanićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS koji je naložio da se hitno u Bolnici provjere te istraže dodatne okolnosti u vezi sa primjedbama na rad doktora Janjića, koje je iznijela porodica Jovane Šinik.

Inače, u nedjelju u 11 sati u Gradiški je najavljen protestni skup “Svi smo mi Jovana” koji organizuje neformalna grupa građana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )