FOTO: InfoBijeljina

Svaki izgrađeni kilometar auto-puta i povezivanje Srbije i regiona savremenom infrastrukturom zajednički je put u moderni svijet i u razvoj, rekao je Milutin Ignjatović, generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP koji je izradio projekat za dionicu auto-puta Beograd-Sarajevo od Kuzmina do Sremske Rače.

Ignjatović je naveo da radovi počinju izgradnjom čeličnog mosta na rijeci Savi dužine 1,3 kilometra, jer je to najzahtjevnijeg objekat dionice od 18 kilometara auto-puta na srpskoj strani od Kuzmina do Sremske Rače.

On je pohvalio izvođača radova, tursku firmu "Tašjapi", kao i saradnju Srbije, Turske i BiH na ovom velikom projektu.

Резултат слика за autoput infobijeljina

Projektant trase auto-puta Dragoslav Dragićević, koordinator cijelog projekta, rekao je Srni da će na ovom dijelu budućeg auto-puta prema Bijeljini i Sarajevu, osim glavnog mosta na Savi, biti još 30 manjih mostova, ukupne dužine 500 metara, jer je teren kojim trasa ide ispresijecan mrežom meliracionih kanala.

Na trasi je i sedam nadvožnjaka ukupne dužine 1,3 kilometra, kao i dvije naplatne rampe.

Za položaj graničnog prelaza Dragićević je rekao da je predložen zajednički granični prelaz za obje države, te da će biti na petnaestom kilometru ove dionice auto-puta, odnosno 1,5 kilometara prije mosta na Savi.

Novi most biće dug 1.320 metara sa prilaznim konstrukcijama na obje strane rijeke i glavnom čeličnom konstrukcijom neposredno preko rijeke, čija je dužina oko 300 metara, a most je od sadašnjeg udaljen 70 metara.

Dragićević je rekao da je na ovom auto-putu predviđena brzina od 130 kilometara na čas.

Резултат слика за autoput infobijeljina

Riječ je o klasičnom auto-putu sa dvije vozne i jednom zaustavnom trakom na svakom smjeru vožnje, uz razdjelni pojas od četiri metra.

Резултат слика за autoput infobijeljina

Dragićević je naveo da je prijedlog projektanata bio da postojeći granični prelaz u Sremskoj Rači ubuduće ima funkciju graničnog prelaza za pogranično stanovništvo, za ljude koji svakodnevno curkulišu na obje strane granice. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )