FOTO: null

Košarkaši Građanskog uspjeli su zabilježiti pobjednu na izuzetno teškom gostovanju protiv sarajevske Bosne a rezultat je na kraju glasio 82:70 u korist Bijeljinaca.

BOSNA ROYAL – GRAĐANSKI  70:82 - (23:23, 17:17, 16:23, 14:19)

Dvorana: KSC Skenderija u Sarajevu. Gledalaca: 2.000. Sudije: Ademir Zurapović, Damir Kunosić, Seid Nožinović svi (Tuzla).

BOSNA ROYAL: Dragolj, Petković, Tunović 2, Bradić, Vatson 21, Lale 3, Forić 9, Ćurevac 16, Delalić 3, Rešidović 14, Mujić 2, Ferhatbegović. Trener: Damir Zeljković.

GRAĐANSKI: Klještan 13, Pantić 2, Boljkovac 26, Marković 3, Erkić 13, L. Jovanović 6, B. Jovanović 9, Simić, Kupusović, Mičić 10, Radović. Trener: Sabahudin Bašović.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donosi izjednačenu košarku. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (40:40). Nastavak donosi mnogo bolju igru Građanskog. Nakon treće četvrtine Bijeljinci su uspjeli da steknu vođstvo od sedam poena razlike (63:56). 

Serijom od 10:0 na otvorenju posljednje četvrtine Građanski je praktično rješio pitanje pobjednika, a jedino je ostalo da se vidi sa kojom će razlikom Bijeljinci slaviti svoju sedmu pobjedu u prvenstvu ove sezone. Razlika nije ni u jednom momentu spadala ispod deset poena za Građanski, a Bosna nije ličila na ekipu koja je pružala dobar otpor kao u prvom dijelu utakmice. Utakmica je na kraju okončana rezultatom 82:70 u korist Građanskog.

Košarkaš Građanskog, Pavle Boljkovac je bio nezaustavljiv a u ovom susretu ubacio je 26 koševa, dok je kod domaćina najefikasniji bio Đermejn Vatson koji je uknjižio 21 poen.

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )