FOTO: null

Košarkaši tuzlanske Slobode ostvarili su izuzetno vrijednu pobjedu u 6. kolu Lige za opstanak nad bijeljinskim Građanskim. Na kraju je bilo 81:72, a junak Slobodine pobjede bio je Almir Hasandić sa 25 postignutih poena.

Hasandić je, kao nekada, pogađao iz svih pozicija, čak i sa centra na isteku poluvremena. Posebno je učinkovit bio u trećoj dionici, faktički nezaustavljiv.

Upravo u tim trenucima Sloboda je prelomila utakmicu, otišla na dvocifrenu prednost, ali se u drugoj polovini posljednje četvrtine dogodio neshvatljiv pad.

Gosti su se vratili sa -19 na 76:72, imali šut za tri poena i promašili. Veoma važnu troju u narednom napadu postigao je Emir Čerkezović za 79:72.

U redovima Slobode, pored Hasandića, Sekulović je postigao 20, a Sinadinović 15 poena. U taboru Građanskog Simić je postigao 16, Marojević 14, a Janjušević 13, koji je na kraju izgubio dvije ključne lopte.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )