FOTO: null

Košarkaši Građanskog poraženi su na Pecari, od Širokog ubjedljivim rezultatom 71:57.

ŠIROKI – GRAĐANSKI-BOBAR 71:57 - (24:18, 16:11, 15:12, 16:16)

Dvorana: Pecara u Širokom Brijegu. Gledalaca: 500. Sudije: Haris Bijedić, Mirza Đapo, Mirza Hatibović svi (Sarajevo).

ŠIROKI: Katić 13, Mikulić, Šušak, Ćorić 7, Prskalo, Bilinovac 8, Čolak, Zubac 3, Karačić 5, Novačić 10, Naletilić 15, Diminić 10. Trener: Ivan Velić.

GRAĐANSKI-BOBAR: Klještan 1, Pantić 3, Boljkovac 8, Marković 8, Erkić 12, L.Jovanović 8, B.Jovanović 6, Simić 6, Kupusović, Mičić 5, Radović, Ilić. Trener: Sabahudin Bašović.

Košarkaši trenera Velića su od samog početka nagovijestili da žele pobjedu i da neće ništa prepustiti slučaju. Dobra obrana i nekoliko izrađenih akcija su već u prvoj četvrtini donijeli prednost domaćinu. Na odmor se otišlo rezultatom 40:29.

Drugo poluvrijeme Široki samo nastavlja sa dobrom igrom a prednost se povećavala iz minute u minutu. Široki je u jednom trenutku imao 25 koševa prednosti međutim Građanski pravi seriju od 11:0 i ublažavaju poraz završavajući utakmicu sa 14 koševa zaostatka, 71:57 u korist Širokog.

Najefikaniji u redovima Širokog bio je Josip Naletilić sa postignutih 15 poena, dok je kod Građanskog najviše koševa ubacio Nebojša Erkić ukupno 12.

- Široki nas je nadrigrao u svim segmentima igre. Smatram da nismo dobro otvorili prvu četvrtinu koja je u neku ruku kumovala nešem porazu gdje je Široki uspio da jednom čvrstom igrom odma na startu ostvari prednost koju su čuvali tokom većeg dijela susreta. U nastavku uspjeli smo se konsolidovati ali to nije bilo dovoljno da se dođe do povoljnijeg rezultata. Čestitke Širokobriježanima na pobjedi a nama ostaje da se prirpemimo za utakmice koje slijede - rekao je košarkaš Građanskog Nebojša Erkić.

 

I.Đ.Stanišić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )