FOTO: null

Prava drama odvijala se u duelu Građanskog i Sparsa. Činilo se kao da će gosti iz Sarajeva doživjeti prvi poraz u sezoni, međutim stigli su do pobjede u poslednjim sekundama ovog dramatičnog susreta 69:68.

Trojka Josipovića uz zvuk sirene 

GRAĐANSKI - SPARS   68:69 - (23:12, 16:26, 13:13, 16:18)

Dvorana: OŠ Vuk Karadžić u Bijeljini. Gledalaca: 250. Sudije: Ademir Zurapović, Damir Kunosić, Nermin Kasumović svi (Tuzla).

GRAĐANSKI: Klještan 19, Pantić 5, Boljkovac, Marković 2, Erkić 20, L. Jovanović, B. Jovanović 11, Simić 3, Ilić, Kupusović 2, Mičić 6, Radović. Trener: Sabahidin Bašović.

SPARS: Zahiragić 2, Nikolić 14, Atić, Bulić 13, Nermin Buza, Manjgafić, Nedim Buza 8, Glogovac 1, Josipović 15, Đurasović 10, Gegić, Šalić 6. Trener: Marko Trbić.

Građanski je imao 23:12 vođstvo najkon prve četvrtine, ali se na odmor otišlo sa samo jednim poenom prednosti za domaće jer su gostu u drugoj četvrtini odgovrili istom mjerom pa se na odmor otišlo sa poenom prednosti u korist Građana 39:38. 

Treća četvrtina utakmice je bila nevjerovatno izjednačena, a kod vođstva su se obe ekipe mjenjale u više navrata. Sparsi poveli na otvorenju trećeg dijela ali je domaćin okrenuo rezultat i vodili sa 50:46, na kraju su sa minimalno košarkaši Građanskog prednošću ušli u poslenji period 52:51. 

U posljednjoj četvrtini Sparsi su vodili sa 57:56, u prvih nekoliko minuta, a onda je Građanski serijom od 8:0, pet minuta do kraja došao do vodstva od 64:57. Djelovalo je u tim momentima da je susret riješen i da će Sparsi do kraja teško uspjeti da naprave preokret. Ipak, napravili su ga. Postepeno su se počeli vraćati u utakmicu i dvije minute do kraja su prvi put došli do zaostatka od samo tri poena. Rezultat je bio 64:61. Domaći pogađaju dva slobodna bacanja u idućem napadu, ali Sparsi uzvraćaju istom mjerom, pa je minutu i četrdeset sekundi do kraja rezultat bio 66:63. U nervoznoj završnici, griješili su i jedni i drugi, ali iskusni Nikola Đurasović trojkom 14 sekundi prije kraja Sparsima donosi poravnanje. Domaći poentiraju u idućem napadu i skoro da su sigurni u pobjedu, ali u doslovno posljednjim momentima susreta Igor Josipović pogađa šut za tri poena i postavlja konačan rezultat 69:68 u korist Sparsa.

Najefikasniji igrač utakmice bio je domaći košarkaša Nebojša Erkić sa 20, te Željko Klještan 19 poena, kod gostiju najefikasniji je bio Igor Josipović sa 15, zatim Alksej Nikolić sa 14 postignutih koševa.

 

- Dramatična utakmica u kojoj su nijanse odredile pobjednika. Gotovo cijelu utakmicu odigrali smo na nivou, imali smo prednost ali smo pravili određen broj grešaka pogotovo u finišu susreta gdje smo dozvolili našem protivniku da nam se približi a samim tim da utakmicu dovede u neizvjesnost. Gosti su iskoristili naš pad koncentracije u igri i sa zvukom sirene pogodkom Josipovića odnijeli su važnu pobjedu. Mogu samo da čestitam našem protivniku, a svojim igračima poželio bi bolje partije unastavku šampionata - istakoje trener Građanskog Sabahudin Bašović. 

Ovom pobjedom Sparsi su zadržali prvu poziciju sa stopostotnim učinkom od 10 pobjeda bez poraza, dok Građanski ima učinak od šest pobjeda i četiri poraza i nalazi se na četvrtom mjestu Lige 12 BiH. 

 

I.Đ.Stanišić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )