FOTO: null

Pacijenti su zadovoljni zdravstvenim uslugama koje pruža Bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini, pokazala je anonimna anketa koja je sprovedena na 878 korisnika bolničkih usluga.

Anketu je sprovela Služba za kontinuirano unapređenje kvaliteta u Bolnici u periodu od 16. do 24. decembra na odjeljenjima, u okviru konsultativno-specijalističkih ambulanti, u službi za radiologiju, u službi za laboratorijsku dijagnostiku i u službi za mikrobiologiju. 

Prema podacima koji su objavljeni na internet stranici Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini, svih 202 ležeća pacijenta na odjeljenjima, starosne dobi od 13 do 85 godina, odgovorili su da su zadovoljni načinom prijema i smještaja u bolnici. 

Od 202 anketirana pacijenta, njih 201 je odgovorilo da su zadovoljni i liječenjem i njegom u bolnici, a svi pacijenti navode da su tokom liječenja informisani o svom zdravstvenom stanju. 

Svi anketirani pacijenti bijeljinske bolnice zadovoljni su ljubaznošću osoblja, a samo jedan od anketiranih je naveo da nije zadovoljan higijenom na odjeljenjima. 

Među 202 anketirana pacijenta, njih 10 je navelo primjedbe, troje zbog ukusa i količine hrane, a ostali su sugerisali potrebu za više bolničkog osoblja, žalili se zbog buke i nedostatka TV-a u sobama i naveli da bi trebalo da posjete traju duže. 

U anketi o pruženim zdravstvenim uslugama i zadovoljstvu pacijenata u Službi za laboratorijsku dijagnostiku svih 200 anketiranih pacijenata je navelo da su zadovoljni uslugama, a njih 196 je odgovorilo da nisu dugo čekali na uzimanje uzorka krvi. 

Pacijenti su jednoglasno zadovoljni i ljubaznošću osoblja u laboratoriji, kao i higijenom, a potvrdili su da se nikada nije dogodila greška da se zamijene nalazi pacijenata. 

U dijelu ankete o zadovoljstvu pacijenata na Poliklinici bolnice od 276 pacijenata njih 258 je odgovorilo da nisu dugo čekali zakazani termin pregleda, a 272 anketirana pohvalila su usluge medicinskih tehničara. 

Pregledom ljekara zadovoljno je 97,1 odsto anketiranih. 

U Službi za mirkobiologiju anketirano je 97 pacijenata, od kojih je 94 odgovorilo da nisu dugo čekali na uzimanje uzorka krvi, njih 95 navelo je da su zadovoljni pruženim uslugama i svi su potrdili da se nikada nije dogodila greška sa zamjenom nalaza. 

U Službi za radiologiju anketirana su 103 pacijenta bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini od kojih je 10 imalo primjedbe na dužinu čekanja za zakazivanje termina, a 102 pacijenta su potvrdila da je ispoštovan zakazani termin. 

Među anketiranim su tri pacijenta navela da su dobili zamijenjene nalaze. 
Bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini pruža usluge zdravstvene zaštite za više do 150.000 stanovnika u regiji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )