FOTO: null

Na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini sinoć je organizovan skup ,,Lajk za pametnu energiju,, na kojem posjetioci mogu da saznaju na koje načine mogu uštedjeti električnu energiju.

Ovaj skup trajaće do 22.00, a posjetioci će nakon što se budu informisali o svim mogućnostima štednje moći da daju svoj doprinos stvaranju energetske održivosti. 

Edukativno-zabavno veče organizovao je Razvojni program Ujedinjenih nacija /UNDP/ u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Fondom za zaštitu okoline FBiH, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju - Sida. 

UNDP u BiH, u saradnji sa dva fonda i Sidom, provodi projekat iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom "GED – Zeleni ekonomski razvoj". 

Cilj projekta je smanjenje trošenja javnih sredstava na potrošnju energije i vode, te omogućavanje povoljnih uslova za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje "zelenih radnih mjesta". 

Organizatori su posebno naglasili da je za budući ekonomski i socijalni razvoj od velike važnosti podići javnu svijest o odgovornijoj upotrebi energije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )