FOTO: null

Branislav Borenović je na današnjoj konferenciji za medije u Beogradu kazao da “godinama iz Republike Srpske dolazi jednostrana slika koja se uvodi u medije”.

"Nazivan sam teroristom, izdajnikom i svakakvim riječima. Zato mi je drago da sam danas ovdje sa vama da podijelimo i naše razmišljanje o tome šta se dešava u Republici Srpskoj. Čitav niz godina iz Republike Srpske dolazi jednostrana slika koja se vješto uvodi u medije i javni servis Republike Srpske koji je potpuno neprofesionalan", kazao je Borenović.

Dodao je da zvanični podaci pokazuju velike gubitke u poslovanj usvih segmenata Republike Srpske.

"Po podacima koji su zvanični, danas u Srpskoj ukupan dug je skoro tri milijarde eura. 45 posto budžeta ide za otplatu rate kredita, 2007. je bilo sve sedam posto. Danas je zaposeno 245.000 ljudi, a 2007. je bilo oko 390.000 ljudi".

"Pokazatelj koji govori najviše je činjenica koja je ovdje isticana nekoliko puta od strane Dodika da zdravstveni radnici imaju najveće plaće u regionu. Ipak, istina je da doktorima i medicinskim sestrama više od dvije godine nije uplaćeno penziono osiguranja, ne mogu ovjeriti knjižicu".

Dodao je da su protesti opozicije održani kako bi se pokazali da su se građani oslobodili straha.

"Republika Srpska je u ekonomskoj opasnosti, ne u političkoj. Uz podršku građana smo izašli na proteste kako bi opravdano tražili legitimne zahtjeve građana koji su izneseni kroz jedan impresivan skup koji pokazuje da su se građani Republike Srpske oslobodili straha. Naša politička borba se nastavlja i dalje".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )