FOTO: null

I pored velikog negodovanja zbog mjera zabrane upravljanja motornim vozilima po sistemu par-nepar, građani Kantona Sarajeva jutros, uglavnom, poštuju naredbu vlasti koja za cilj ima smanjenje zagađenja u gradu i okolini.

Motorna vozila na sarajevskim ulicama odgovaraju nedjeljnom pravilu o suspenziji vožnje za motorna vozila čije registarske oznake završavaju parnim brojem, navodi portal "Kliks".

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo potvrđeno je da su patrole na terenu te da postupaju po predviđenom planu provjere privremenog režima.

Odluku o novom režimu saobraćaja objavio je juče popodne ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite životne sredine Kantona Sarajevo Čedomir Lukić.

Ova mjera ne odnosi se na vozila policije, ministarstva odbrane, javnog gradskog prevoza, komunalnih preduzeća i vozila sa diplomatskim tablicama te hitnih intervencija /hitna pomoć, Civilna zaštita, vatrogasci/, kao i na vozila za snabdijevanje lijekovima i namirnicama.

Kazne za pravna lica koja se ne budu pridržavala odluke o saobraćaju vozila po principu par-nepar iznosiće od 1.000 do 5.000 KM, dok će fizička lica biti kažnjavana novčanom kaznom od 500 do 1.000 KM.

Kasno obavještavanje, poklapanje odluke sa katoličkim Božićem i za mnoge nejasna pravila uzrokovala su veliko negodovanje građana koji žive na području Kantona Sarajevo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )