FOTO: null

Grad Bijeljina je u toku prošle godine od naplate parkinga zaradio pola miliona maraka, tj. 505.000 KM što je za 5% više nego za 2013. godinu, podaci su Direkcije za izgradnju i razvoj grada. Ove godine se planira uređenje jednog od najvećih parking prost

Grad Bijeljina ima nešto više od 850 parking mjesta. Najveći dio prihoda od naplate pristigao je putem sms servisa, a to je nešto više od 300.000 KM, parking kartama nešto više od 160.000, dok je doplatnim kartama ostvaren prihod od oko 40.000 KM. 

U ovoj godini, konačno se očekuje uređenje parking prostora, ujedno i najvećeg u gradu, a to je iza robne kuće koji je sada neuslovan za sve vozače. Parking iza robne kuće dio je projekta koji je prije nekoliko godina usvojen u okviru regulacionog plana "centar" za koji je potreban veliki dio novca. Kako novca i zainteresovanih investitora nema, radiće se samo parking prostor, tj. asfaltiranje postojećeg.

- "Što se tiče tog prostora uradićemo kolovoz sa svim parking mjestima, i naravno, moramo uraditi i kišnu kanalizaciju, a potrudićemo se i da bude urađena javna rasvjeta, tako da će ovaj parking biti sličan onome iza starog nebodera koji smo uradili prije par godina", rekao nam je Milan Rakić, samostalni stručni saradnik za saobraćaj grada Bijeljina.

Za ove namjene već je obezbjeđeno skoro 100.000 KM. 

Rakić dodaje da problem parkiranja u gradu i nije toliko izražen koliko bi trebalo povesti računa o mjestu parkiranja, jer kako kaže, većina želi da se parkira u samom centru grada, iako na samo 700m od centra imamo i besplatan parking koji vozači izbjegavaju i time ostaje prazan.


Brojni građani su nezadovoljni trenutnim parking prostorom iza robne kuće, ali i cijenom parking karte, jer kako navode, standard nam nije baš zadovoljavajući. Takođe napominju da još nedostaje parking mjesta u gradu, zbog brojnih vozila. Broj parking mjesta je mali u odnosu na broj vozila.

Nama ostaje da se nadamo da će doći do realizacije ovog projekta i da ćemo konačno imati moderniji, uređen parking. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )