FOTO: null

Građani Bijeljine od danas sve poslove vezane za matičnu službu mogu obavljati i subotom, od 08:00 do 13:00 časova u prostorijama nove šalter-sale, odnosno na šalterima Matične službe Grada Bijeljina.

Svake subote, u  ovom periodu, službenici će obavljati poslove izdavanja izvoda iz matičnih knjiga, izdavanja uvjerenja o državljanstvu, potvrda o životu, kućnih lista za inostranstvo i potvrda o izdržavanju lica članova porodica koje rade u inostranstvu. Takođe, građani će subotom moći da izvrše i ovjeru potpisa i prepisa, kao i da preuzmu kućni broj.

- Uveli smo dodatno radno vrijeme prije svega zbog naših ljudi iz dijaspore i na taj način im omogućili da sva potrebna dokumeta, koja izdaje Matična služba, dobiju vikendom. Da bi cijeli proces izdavanja dokumenata bio kompletan, apelujemo na CIPS i Geodetsku upravu da i oni uvedu rad vikendom, što bi ljudima koji žive u inostranstvu dosta značilo – istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Na sastanku sa predstavnicima udruženja Srba iz dijaspore, koji je predhodio otvaranju šaltera, gradonačelnik Mićić je naglasio da će Gradska uprava nastaviti saradnju sa privrednim komorama Srbije i Republike Srpske, u cilju pomoći našim ljudima koji žive u inostranstvu, a žele da ulažu u svoje rodne krajeve.

- Pored rada šaltera subotom, uskoro će početi sa radom i kancelarija za investitore koji žele da ulažu u Semberiju, a među njima je i dosta Bijeljinaca koji žive u inostranstvu. Osnovna ideja je da službenik zaposlen u toj kancelariji privrednicima pruža pomoć oko administrativnih poslova i procedura, štedeći na taj način njihovo vrijeme i novac, zaključio je Mićić.

Predsjednica udruženja „Matica iseljenika i Srba u regionu“ Jelena Kiš pozdravila je ove inicijative Gradske uprave ističući kako one pokazuju koliko Bijeljina pridaje značaja ljudima u dijaspori.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )