FOTO: null

Građani Bijeljine koji su priključeni na Gradsku toplanu ostali su večeras bez grijanja, a do kada će ovo smrzavanje trajati, ne zna se, jer razlog nije kvar, kažu u Toplani. Toplana je ostala bez uglja, a dobavljač odbija da isporuči ugalj bez plaćanja

“Ako se uspijemo sutra dogovoriti o dodatnoj količini uglja, počećemo grijati kada ugalj stigne, ali večeras grijanja sigurno neće biti”, izjavio je Raco Marjanović, direktor Toplane u Bijeljini.

Marjanović kaže da je Toplana ostala bez novca jer su morale biti isplaćene plate radnicima, a sa druge strane priliv novca je minimalan jer veliki broj građana ne plaća grijanje.

“Oktobarski račun je fakturisan na 73 hiljade, a mi nismo naplatili ni 30 hiljada, to je sramotno. Ne može niko kreditirati ljude da se griju. Račune za telefone sigurno plate, zato što im to bude odmah isključeno, a grijanje ne moraju, jer se oslanjaju na to da ih nećemo isključiti. Sa ovakvim pristupom prema  Toplani ova situacija je potpuno očekivana. Meni je žao građana koji plaćaju redovno račune, ali ovo se moralo jednom desiti”, zaključio je direktor Gradske toplane.

Marjanović je na kraju izrazio nadu da će građani Bijeljine bar u narednom periodu platiti zaostale račune da bi Toplana mogla obezbijediti ugalj za predstojeće hladne dane.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )