FOTO: null

Novu 2016. godinu građani BiH su uglavnom dočekali u porodičnoj atmosferi, ali je u nekim gradovima doček organizovan i pod vedrim nebom.

Osim u ugostiteljskim objektima Banjalučani su se veselili i na Trgu Krajine.

Banjalučane su na Trgu zabavljali domaći izvođači: "Mundens" i Vanja Mišić, Krajiški trubači, pop grupa "Nair" te "Kombajn kvartet" i Slađana Zrnić.

Dolazak 2016. godine simbolično je u ponoć najavio vatromet.

Hiljade Sarajlija i turista prisustvovalo je javnom dočeku 2016. godine organizovanom večeras na Trgu djece Sarajeva gdje je upriličen vatromet i bogat muzičko-zabavni program.

Javni doček pod motom "Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!" okupio je mnogobrojne Sarajlije i turiste koji su uživali u muzici i plesu uprkos niskoj temperaturi vazduha. Dobra atmosfera u centru grada "odjevenog" u praznično ruho kulminirala je u ponoć kada je upriličen vatromet.

Program je počeo u 21 sat kada je okupljene zabavljala sarajevska grupa "Radarska kontrola". Atmosferu je dodatno zagrijala i grupa "Zoster" te bh. pjevač Amel Ćurić koji je s prisutnima i odbrojavao zadnje sekunde 2015. godine.

Na sceni se okupljenima obratio novoimenovani zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulah Skaka, poželivši svima dobar provod u Sarajevu.

"U ime Grada i u lično ime želim vam puno zdravlja, sreće, uspjeha, da se volite. Posebno pozdravljam goste i turiste i pozivam vas da budete dobri domaćini, da im večerašnja noć bude u sjećanju, sretno", poručio je Skaka.

Manifestacija na gradskom trgu još traje, a očekuje se nastup grupe "Velahvale" koja će svirati do 01.30 kada manifestacija zvanično završava.

Večerašnji događaj obezbjeđuje veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Također, saobraćaj je privremeno obustavljen u centralnom dijelu grada, dok policija vozila preusmjerava na alternativne ulice.

Dočeka Nove godine na otvorenom u Trebinju nije bilo, ali su se ugostitelji pobrinuli da ponuda bude prvoklasana.

Veselo je bio u Azzaru, Undrgranundu, ali i hotelu Leotar, gdje je 2016. godinu dočekao veliki broj gostiju iz regiona te iz nekih evropskih zemalja.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se Slavonski tamburaši Sokol iz Osijeka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )