FOTO: null

Gradska uprava, predvođena Srpskom demokratskom strankom, vodi ozbiljnu i odgovornu socijalnu politiku, istakla je na konferenciji za medije Anka Todorović, predsjednica Aktiva žena GO SDS i tima SDS za socijalnu zaštitu.

"Prvi smo u Republici Srpskoj povećali iznos socijalne pomoći, a donesena je i odluka o proširenim pravima invalidnih lica i djece sa poteškoćama u razvoju. Ta prava podrazumijevaju naknadu za smještaj u sopstvenu porodicu, učeničke stipendije, troškove prevoza...), a već godinama postoji i narodna kuhinja čiji rad se finansira iz gradskog budžeta i uz podršku donatora", navela je Todovorovićeva. 

Ona je napomenula da su politički protivnici SDS-a u svoj program kao jedini prijedlog iz oblasti socijalne zaštite uvrstili pokretanje akcije doniranja konzervirane hrane koja je u završnom roku trajanja i upitala da li bi time hranili svoju djecu.

"Koalicija okupljena oko Zlatka Maksimovića opstruiše i završetak zgrade Centra za socijalni rad u okviru koje je i Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama, što je još jedna potvrda njihove "humanosti" o kojoj toliko govore. Nakon izbora ćemo nastaviti ovaj projekat, jer djeca, a pogotovo djeca s posebnim potrebama ne smiju taoci dnevne politike", bila je jasna Anka Todorović.

Ona je podsjetila da je u saradnji sa nevladinom organizacijom "Otaharin" otvoren dnevni centar za djecu koja se bave prosjačenjem, a postoji i Dnevni centar za djecu u riziku o čijem radu je potpisan protokol o saradnji sa brojnim ustanovama, uključujući škole, policiju i nevladine organizacije:

"Sve ovo je dio sistemske brige o djeci koju danas vrebaju razne opasnosti. Pošto je natalitet u padu, u gradskom budžetu se obezbjeđuju sredstva za vantjelesnu oplodnju, a našim programom smo predvidjeli olakšice za rješavanje stambenog pitanja mladih bračnih parova, obezbjeđenje besplatne užine za djecu iz višečlanih porodica, kao i pomoć pri kupovini udžbenika..."

Todorovićeva se osvrnula i na potrebe starijeg stanovništva i istakla da se mora omogućiti brže dobijanje ortopedskih pomagala i njihovo pojeftinjenje, kao i pomoć socijalno ugroženim licima pri liječenju i kupovini lijekova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )