FOTO: null

Prije mjesec dana na zasjedanju gradskog parlamenta kada je i usvojen Nacrt rebalansa budžeta Bijeljine, sredstava za finansiranje primarne zdravstvene zaštite smanjena su sa 400.000 KM, na 300.000 KM, nakon čega je rukovodstvo Doma zdravlja otvorenim pis

Na ovomjesečnom zasjedanju Skupštine grada pred odbornicima će se naći pomenuti nacrt koji je već prošao javne rasprave nakon kojih se grad kao osnivač po pitanju Doma zdravlja predomislio. Naime ovoj zdravstvenoj ustanovi će rebalanskom biti vraćena predhodno oduzeta sredstva. Predsjednik Skupštine grada Bijeljina sve ovo naziva političkim disciplinovanjem, ali priznaje da sredstva trebaju Domu zdravlja.

Na sjednici gradskog parlamenta pored rebalansa spreman je da izađe pred odbornike i nacrt budžeta za 2016-u godinu koji će biti predložen u manjem iznosu za oko 400.000 KM i u prijedlogu će biti naslovljen na 47.900.000 KM. Važno je napomenuti da  Bijeljina i dalje vuče deficit iz 2012-e u iznosu od 6,7 miliona maraka, koji bi prema riječima predsjednika skupštine do kraja godine trebalo biti smanjen za više od million maraka, što će umnogome zavisiti i od punjenja budžeta u narednih mjesec ipo dana.

Prijedlog rebalansa budžeta za koji će odbornici dati konačnu riječ 12-og novembra projektovan je na 48.343.542,  Nakon njegovog usvajanja još četiri lokalne firme AD Komunalac, Eko-dep, Gradska toplana te Vodovod mogu očekivati novac koji će im pripasti iz dijela sredstava koji je Bijeljina dobila od Fonda solidarnosti Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )