FOTO: null

Glavni grad Austrije, Beč, po deveti put, "krunisan" je kao metropola sa najboljim kvalitetom života u svijetu, dok se najnekvalitetnije živi u Bagdadu.

Međunarodna konsultanstka agencija "Merser" došla je, po deveti put zaredom, do zaključka da se Beču najbolje živi i to bolje nego, u drugoplasiranom Cirihu ili trećeplasiranim Oklendu i Minhenu. 

"Beč uvjerava prije svega zbog bezbjednosti, odličnog gradskog prevoza, šarolikosti kulturnih i zabavnih ustanova“, navodi se u saopštenju "Mersera“. 

Među prvih deset gradova, kao i prošle godine, većinom se nalaze evropski gradovi. 

Od mjesta šest do deset se nalaze Diseldorf, Frankfurt, Ženeva, Kopenhagen, Bazel, a na petom mjestu je Vankuver i desetom Sidnej. 

Grad sa najlošijim kvalitetom života, kao i prethodnih godina je Bagdad. 

Studija poredi već dvije decenije godišnje 231 velika grada na osnovu 39 kriterijuma iz ugla zaposlenih koji su iz druge zemlje upućeni na rad u taj grad. 

Među kriterijumima su politički, socijalni, ekonomski, ekološki aspekti, ali i ponuda u oblasti zdravstva i obrazovanja. 

Sa najvišom ocjenom je "Merser" u Beču ocjenio kvalitet vode, medicinsku njegu, javni prevoz, škole, kanalizacioni sistem, kao i raznovrsatn kulturni život, i ponuda za provođenje slobodnog vremena. 

U skoro svim kategorijama je Beč dobio maksimalan broj bodova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )