FOTO: null

Gradska uprava Bijeljine poklonila je Udruženju “Impuls” ginekološki sto za žene sa invaliditetom čija je vrijednost 6.000 KM, saopšteno je iz administrativne službe.

Donaciju je danas uručio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je rekao da će Grad obezbijediti i 600 KM za uplatu doprinosa za penziju jednoj od članova Udruženja žena sa invaliditetom "Impuls". 

Milijana Lalić ima šest godina vojnog radnog staža i četiri godine staža kao demobilisano lice, za koje nisu uplaćeni doprinosi, a zahvaljujući ovoj donaciji Gradske uprave ostvariće pravo na invalidsku penziju. 

Mićić je najavio da će u Bijeljini uskoro biti otvorena suvenirnica gdje će i žene iz udruženja "Impuls" moći da prodaju svoje ručne radove sa obilježjima grada. 

Predsjednik udruženja "Impuls" Tanja Milinković zahvalila je za dosadašnju podršku i finansijsku pomoć Grada i istakla da je zahvaljujući tome 16 članova ovog udruženja dobilo rješenje sa ocjenom tjelesnog oštećenja na osnovu čega mogu ostvariti zakonska prava osoba sa invaliditetom. 

Prema njenim riječima, zahvaljujući finansijskoj podršci Grada član "Impulsa" Milijana Krsmanović završila je četvrti razred fizioterapeutskog smjera i počela da volontira u Banji Dvorovi. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )