FOTO: B1 TV

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović potpisao je danas ugovore sa šest auto-prevoznika o subvencionisanju prevoza 1.070 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja grada.

"Učešće grada u subvencionisanju je 30 KM po učeniku. Na ovaj način izbjegli smo povećanje cijene prevoza, roditeljima omogućili uštedu u kućnom budžetu, a auto-prevoznicima ublažili posljedice štete koju trpe zbog epidemije virusa korona", rekao je Petrović novinarima.
 
Auto-prevoznik Milan Čuturić rekao je da cijena prevoza za učenike ostaje ista i iznosi od 45 do 75 KM, u zavisnosti od relacije.
 
"Naša djelatnost je jedna od najpogođenijih posljedicama virusa korona i zato nam je subvencija i te kako dobrodošla", istakao je Čuturić.
 
Na sastanku je bilo riječi i o pronalaženju boljih rješenja u vezi sa funkcionisanjem gradskog saobraćaja, naročito u centru grada.
 
Petrović je rekao da je za četvrtak naredne sedmice, 20. maj, zakazan sastanak sa predstavnicima resornih odjeljenja Gradske uprave, Policijske uprave Bijeljina i auto-prevoznika, da bi se čula stručna mišljenja s ciljem boljeg regulisanja saobraćaja.
 
On je dodao da će se na ovaj način krenuti u postupak rješavanja problema saobraćajne gužve i nedostatka javnog gradskog prevoza.
 
Vlasnik preduzeća "Semberija-transport" Pantelija Mitrović rekao je da bi uvođenje javnog prevoza bilo veoma značajno, kako sa aspekta povezivanja ruralnog područja sa gradom, tako i radi jeftinijeg prevoza građana.
 
"Za prevoznike bi to bilo izuzetno korisno, jer bismo obezbijedili sigurnije poslovanje i očuvanje radnih mjesta. Uz dogovor sa gradonačelnikom, javni prevoz bi bio subvencionisan, kao što je to praksa u većini razvijenih država. Prema dosadašnjim iskustvima, potrebno je oko godinu dana da se sačini kvalitetna studija izvodljivosti, da bismo krenuli u realizaciju, a mi smo danas sa gradonačelnikom započeli razgovore o tome i očekujemo da ovaj projekat i zaživi", rekao je Mitrović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )