FOTO: InfoBijeljina

U Osnovnoj školi “Stevan Nemanja” u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine danas su se okupili njeni nekadašnji đaci iz generacije 1988. godine. Od njih devedeset troje, koliko je završilo osnovnu školu, danas ih je bilo šedzdesetoro. Bilo je to druženje za pamćenje, a sa njima su bili i njihovi bivši nastavnici.

Ovo je jedna od najstarijih vaspitno-obrazovnih ustanova u u BiH, ali je svakako jedina u kojoj se povodom jubileja okupljaju njeni bivši đaci.

“Da smo se iznenada okupili i došli, poprilično bi se osramotili, jer čak i one sa kojima smo se družili ne bi prepoznali. Rijetko se viđamo. Neki su u inostranstvu. Iz ove generacije ja viđam samo nekoliko njih”, kaže Lalo Perić.

Njegov školski drug Zoran Vasilić dodaje da 27 godina živi u Švajcarskoj i da mu nije bilo teško da dođe i da se sastane sa svojim školskim drugovima.

“Ovo je veliki događaj za nas. Mnogi se ne bi prepoznali, ali u svakom slučaju, ovoje velika radost za nas. Danas smo svi roditelji, neki su postali i bake i djedovi”, kaže Biljana Vujić.

Devedesettroje nekadašnjih učenika je iz dvanaest demberskih sela, a u vrijeme školovanja, kažu, bili su najbrojnija generacija.

“Bila su tri odjeljenja, preko 30 učenika i veoma su fini bili. Današnje generacije su im nisu ni blizu”, priča nastavnica matematike u penziji Živadinka Dabić.

Poslije školovanja mnogi su se rasuli širom svijeta, ali su neki ipak ostali. Bave se raznim poslovima, a među njima su i uspješni poljoprivrednici i ljekari.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )