FOTO: null

Guran Suvara osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na šest godina zatvora, zbog pet razbojničkih krađa.

Tužilaštvo tereti Suvaru da je zajedno sa više osoba tokom 1993. i 1994. godine počio pet razbojništava u kojima su, od pet mještana Mladeškovaca i Đulićana kod Glamočana, preteći oružjem oteli 5.700 tadašnjih nnjmačkih maraka.

Prema optužnici Suvara je krađe počio zaejdno sa bratom Duškom zvanim Hans, te Milenkom i Duškom Krndijom, Radovanom Tolimorom, Milenkom Kozomarom, Perom Petrovićem, Dragoljubom Radoševićem, Ratkom Simidžijom i Sekulom Babičem.

Oni su od 22. avgusta 1993. do januara 1994. po prethodnom dogovoru prijeteći oružjem opljačkali najmanje šest porodica, na području te opštine.

U ovom slučaju ranije su osuđeni Goranov brat Duško, te Radošević, Petrović i Babić, dok su Duško i Milenko Krndija i Tolimir nedostupne pravosuđu. Kozomara i Simidžija su preminuli. Suvari je suđeno po starom zakonu o krivičnom postupku.

Suvara je u aprilu uhapšen u Novom Sadu po međunarodnoj i centralnoj potejrnici koju je 14. maja prošle godine za njim raspisao Okružni sud u Banjaluci, a početkom juna izručen je u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )