FOTO: null

Uprkos turbulencijama koje je izazvao odlazak igrača iz ekipe, košarkaši Mladosti uspjeli su da prevladaju probleme i gostujućom pobjedom nad Bošnjakom zasjednu na čelo tabele.

Mrkonjićani su slavili rezultatom 80:72 u četvrtom kolu Lige 10 BiH i tako na najbolji način iskoristili poraz Bosne Rojal od Leotara u Trebinju.

- Tokom prošle sedmice došlo je do rokada u ekipi pa smo imali problema tokom prvog poluvremena sa Bošnjakom. Navikli smo na jednu igru, a sada smo morali da se prilagođavamo te da zapnemo iz petnih žila da dobijemo utakmicu. Naš trud se isplatio i ostvarili smo veoma važan trijumf koji nam je donio prvo mjesto na tabeli - izjavio je trener Mladosti Goran Sladojević.

Iako je prije početka sezone primarni cilj bio da obezbijede opstanak i pokušaju izboriti nastup u Ligi za prvaka, Mrkonjićani su sada skinuli jedan dio tereta sa leđa.

- Jesmo prvi, ali ne smijemo poletjeti. Ostvarili smo tri pobjede do sada i u Trebinju bili nadomak pobjede te smo izgubili na jednu loptu. Ovo prvo mjesto daje nam snage, volje i energije da nastavimo u istom ritmu - istakao je Sladojević.

Sa dabl-dabl učinkom istakla su se dva igrača, Filip Patković sa 23 poena i 14 skokova te Jovan Antić sa 12 poena i deset skokova. Sloboda je pobijedila Spars sa 78:65, dok su sinoć igrali Široki - Zrinjski. U petom kolu idućeg vikenda sastaju se: Zrinjski - Kakanj, Mladost - Široki, Spars - Bošnjak, Bosna Rojal - Sloboda, Građanski - Leotar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )