FOTO: null

Banjaluka - Ne sliježe se prašina u javnosti nakon sukoba kapitena košarkaške reprezentacije BiH Mirze Teletovića sa saigračem Džananom Musom zbog kojeg je najveća zvijezda ekipe izostavljena iz tima pred večerašnji meč kvalifikacija za Švedskom (20 časov

Član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Goran Cvikić istakao je da će sve odluke u vezi sa svim dešavanjima biti donesene nakon završetka utakmice te da se neće "lomiti preko koljena".

- Čekaćemo da se završi utakmica sa Švedskom, jer ne želimo da dolivamo ulje na vatru. Bez obzira na sva dešavanja koja su kulminirala u posljednje vrijeme bodrićemo ekipu do samog kraja sve dok postoje i najmanje teoretske šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Krajnje je vrijeme da se pogledamo u oči i kažemo čija je u stvari krivica. Glave ne treba sjeći preko noći, već konačno reći ko je za šta odgovoran - izjavio je Cvikić.

Ipak, smatra da selektor Damir Mulaomerović treba da ode sa tog mjesta.

- Poslije utakmice sa Rusijom u Tuzli najavio je da će otići sa klupe ako ne izbori plasman na Evropsko prvenstvo i vjerujem da će ostati dosljedan svojoj riječi. Ujedno, mislim da Mulaomerović treba da ode dok svi mi koji smo bili tu treba da preispitamo svoje uloge, a ne da zabijemo glavu u pijesak - istakao je Cvikić.

Javnost je mnogo polemisala čija je odgovornost za incidente, a po mišljenju Cvikića, ona nije jednostrana.

- Igrači su izbor selektora i njegova odgovornost, ali krivica ne može biti isključivo samo njegova. Ima tu dubljih razdora. Treba vidjeti kolika je krivica Upravnog odbora u kojem su neki članovi insistirali da Mulaomerović, kao nekada dobar igrač, bude selektor u odnosu na drugu stranu koji su zastupali drugačiji stav (da to bude kandidat KS RS Dragan Bajić op. a.) - naglasio je Cvikić.

Kazao je da ponašanje Teletovića na meču sa Rusijom u Tuzli, kada je htio da se fizički obračuna sa Musom, ne priliči jednoj takvoj veličini, mada su igrači sve poslije izgladili.

- Kao što je Dirk Novicki godinama uzor u reprezentaciji Njemačke ili ono što je Pau Gasol bio u Španiji to je Mirza Teletović trebalo da bude u selekciji BiH kao najveća zvijezda tima - izjavio je Cvikić.

Dodao je da je ovo škola koju su skupo platili.

- Mislili smo da imamo dovoljno dobru ekipu sa tri izuzetno kvalitetna igrača, ali je očigledno da nemamo tim. Imali smo ranije Duška Ivanovića i Aleksandra Petrovića na klupi pa nije dalo neke očekivane rezultate i sve je eskaliralo sa Damirom. Ovo je skupa škola koju smo platili - zaključio je Cvikić.

Nemoguća misija

Oslabljena neigranjem kapitena i najboljeg igrača košarkaška reprezentacija BiH odigraće večeras od 20 časova kvalifikacioni meč protiv Švedske u gostima. BiH se nalazi u nemogućoj misiji da izbori nastup na Evropskom prvenstvu iduće godine, jer joj je potrebna pobjeda od 40 poena razlike, kao i trijumf Makedonije protiv Velike Britanije. Rusija je upisala sve tri pobjede do sada, BiH ima dva poraza i pobjedu, dok Šveđani imaju dva poraza, ali i još dvije utakmice da odigraju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )