FOTO: null

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da neće biti prenošenja entitetskih nadležnosti u oblasti zaštite životne sredine na nivo BiH.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića o osnivanju agencije za zaštitu životne sredine BiH, Golićeva je novinarima u Banjaluci rekla da on treba da preispita rad svih postojećih agencija na nivou BiH, od kojih su mnoge nepotrebne.

"Entiteti od njih nemaju nikakve koristi, a osnivanje nekih novih agencija koje on navodi sigurno neće imati podršku ni Vlade Republike Srpske ni resoprnog ministarstva", poručila je Golićeva.

Ona je podsjetila na pokušaj prenošenja nadležnosti u ovoj oblasti prije dvije godine u okviru projekta "ENVIS", kada su određeni predstavnici međunarodne zajednice tražili formiranje ove agencije na nivou BiH, što je spriječeno oštrim protivljenjem resornog ministarstva i Vlade Repubike Srpske.

"Mi smo životnu sredinu uredili našim zakonima, uskladili ih sa svim evropskim normama, donijeli Zakon o zaštiti životne sredine i predložili da to učini i drugi entitet i imamo Fonda za zaštitu životne sredine koji je obuhvatio poslove agencije", rekla je Golićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )