FOTO: nezavisne.com

Danas se navršila godina od smrti čuvenog srpskog fudbalskog stručnjaka Radomira Antića, koji je preminuo 6. aprila 2020. godine u Madridu u 72. godini poslije kraće bolesti.

Antić je bio trener Saragose, Ovijeda, Reala, Atletika i Barselone i selektor Srbije, koju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku, a trenirao je i klubove u Kini.
 
Kao fudbaler karijeru je započeo 1967. godine u Užicu, u ekipi Slobode.
 
Godinu dana kasnije preselio se u Beograd, da bi obukao dres Partizana, kluba koji mu je ostao u srcu do posljednjeg dana.
 
Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeru, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u Lutonu.
 
Između igračke i trenerske karijere prošla je nepuna godina, sjeo je kao pomoćni trener na klupu voljenog beogradskog kluba - Partizana 1985. godine.
 
Kao igrač Antić je 1976. sa Partizanom osvojio titulu prvaka Jugoslavije, a sa crno-belima je kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Jugoslavije (1986. i 1987), dok je sa madridskim Atletikom 1996. osvojio "duplu krunu“ što niko preje njega na "Vinsente Kalderonu“ nije uspio.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )