FOTO: infobijeljina.com

“Majevičko veče” manifestacija koja će biti obilježena 21. aprila u sali u Ugljevičkoj Obriježi, kao godišnjica osnivanja i rada Humanitarnog udruženja “Svjetlost”.

Ovo je prilika, kaže predsjednica ove nevladine organizacije Jelena Đurić Spasojević, da se zahvale prijateljima, donatorima i svima onima koji su ih nesebično podržali u proteklom periodu. A rezultat njihovog predanog rada je desetak humanitarnih akcija u kojima je pomoć pružena za više od 200 socijalno-najugroženijih i bolesnih korisnika sa područja Ugljevika, ali i drugih lokalnih zajednica. 

- Naše udruženje je na početku okupilo dvadesetak članica, ali Bogu hvala, iz dana u dan nas je sve više. To je dokaz da empatija, briga i sažaljenje nisu nestali i da još ima dosta onih koji, uprkos teškoćama i brigama sa kojima se svakodnevno suočavaju, žele i mogu da pomognu drugima – kaže Jelena za portal InfoBijeljina. 


Uprkos nastojanjima nadležnih da zbrinu najugroženije, nažalost, sve više je onih kojim je pomoć potrebna. Poznata ugljevička humanitarka podsjeća da je na području Ugljevika evidentirano 15-oro djece sa teškoćama u razvoju. 

 

- Porodice koje se nose sa ovim teškim bremenom, uglavnom su lošijeg socijalnog i ekonomskog položaja, pa su u našem radu oni prioriteti. Pelene, lijekovi, personalni asistent i tuđa njega i pomoć, mnogo koštaju. Zato im je svaki vid pomoći dragocjen. Tu su i stare osobe, bez srodnika, imovine i primanja. Takvih porodica na području Ugljevika je tridesetak. Osim prehrambenih i higijenskih paketa njima znači i empatija i osjećaj da nisu prepušteni sami sebi – kaže Jelena. 


Članice Udruženja “Svjetlost” nastoje da “svjetlost” unesu u domove bolesnih i siromašnih. I to ne samo praznicima, nego tokom cijele godine. 

- Znamo da ne možemo pomoći svima, ali naše malo, može nekome da znači mnogo. Budimo ljudi – apeluju članice udruženja “Svjetlost”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )