FOTO: null

Orkestar harmonika ugljevičke Osnovne škole "Aleksa Šantić" održao je večeras u Ugljeviku veliki koncert posvećen godišnjici od učešća na Olimpijadi u Sočiju i gostovanja, sa četiri koncerta, u zlatnoj dvorani u Omanu.

Koncert, na kojem je kao specijalni gost učestvovala Katarina Kovačević, pobjednik televizijskog šou-programa "Ja ima talenat", otvorio je savjetnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Nedeljko Kajiš. 

On je zahvalio mladim harmonikašima na predanosti, ljubavi i radu u muzici, kojom predstavljaju ne samo Ugljevik, nego i Republiku Srpsku. 

Slavko Nikolić, nastavnik i šef Orkestra harmonika OŠ "Alekša Šantić", zahvalio je svima koji podržavaju rad mladih talenata, kao i podršci i pomoći koju imaju od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade Republike Srpske, preduzeća Rudnik i termoelektrana Ugljevik i opštine. 

"Prošle godine nastupali smo na Olimpijadi u Sočiju, i u Omanu. Osvojili smo Gran pri u Jekatarinburgu. Ovaj koncert je izraz zahvalnosti i želje članova orkestra da što više pokažu i predstave domaćoj publici, jer su obišli skoro cijeli svijet. A poseban povod je što smo dobili poziv za svjetsko prvenstvo orkestara u Kanadi u julu u Viktoriji", rekao je Nikolić. 

On je dodao da sa svih putovanja i nastupa nose predivne utiske, ali i uspjehe. 

"Iz duše sviramo, svim srcem za publiku, a to je ključ našeg uspjeha", rekao je Nikolić. 

Direktor Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Ugljeviku Sreten Lukić poručio je mladim harmonikašima da je neophodno da svi zajedno budu "snaga, tim, koji će ovom sjajnom čarobnom brodu dati vjetar u leđa da plovi i dalje ovako uspješno i da obiđe planetu". 

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da je ova školska sekcija "izašla iz svih svojih okvira" i doživjela planetarni uspjeh. 

"Ponosimo se njima jer najbolje predstavljaju Ugljevik, a opština će ih i u budućnosti podržavati", najavio je Simić. 

Orkestar harmonika je već 1999. godine postao prvak Republike Srpske, nekoliko godina su ponavljali taj uspjeh, a u ljeto 2006. godine uslijediili su brojni pozivi u popularnim emisijama na televizijama. 

Nastupali su u Torontu, Dizeldorfu, Cirihu, Pragu, a 2013. godine učestvovali su u šou-programu Radio-televizije Srbije "Ja imam talenat" pred milionskim auditorijumom i osvojili 4. mjesto. 

Krunom svog dosadašnjeg rada članovi Orkestra harmonika smatraju učešće na Olimpijadi u Sočiju 2014. godine. 

U julu planiraju odlazak na Svjetsko prvenstvo orkestara u Viktoriji u Kanadi, a sponzorstvo za odlazak u ovu zemlju, koja im obezbjeđuje smještaj i hranu, potvrdilo je preduzeće Rudnik i termoelektrana Ugljevik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )