FOTO: null

Folklorni ansambl “Dukat” iz Bijeljine danas će u Centru za kulturu “Semberija” održati 6. po redu godišnji koncert.

Na koncertu će nastupiti preko 150 članova Folklornog ansambla "Dukat" koji će biti raspoređeni u šest kategorija: škola folklora, dječiji pripremni ansambl, dva dječija izvođačka ansambla uzrasta do 12 godina i od 12 do 15 godina, zatim prvi izvođački ansambl i grupa veterana - ljudi koji se nikada do sada nisu bavili folklorom.

Stručni rukovodilac FA "Dukat" Dijana Bošković u razgovoru za portal Bijeljina Danas navela je da će između ostalih nastupiti i njihova ženska izvorna pjevačka grupa, kao i vokalni solista Stefan Bošković.

Na ovogodišnjem koncertu, posjetioci će imati priliku da vide igre iz Semberije, Banata, Zapadne Srbije, Pčinje, Šumadije, Vranjskog polja, Vlaške igre, kao i igre iz okoline Beograda.

Boškovićeva je navela da na sutrašnjem koncertu neće biti gostiju, te najavila da već na jesen planiraju da ugoste članove Srpskog društva "Sloga" iz Udina kod kojih su gostovali za Božićne praznike.

Članovi Folklornog ansambla "Dukat" kroz igru i pjesmu njeguju očuvanje srpske tradicije i običaja, a do sada su učestvovali na brojnim manifestacijama, festivalima i takmičenjima kako u našoj zemlji i zemljama regiona, tako i širom Evrope gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Koncert će biti održan u velikoj sali Centra za kulturu "Semberija" sa početkom u 20,00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )