FOTO: null

U Bolnici ,,Sveti Vračevi,, u Bijeljini sutra će biti obilježena godišnjica rada angio-sale i koronarne jedinice, za koje je Vlada Republike Srpske izdvojila 2,5 miliona KM, a bolnica 300.000 KM vlastitih sredstava.

U Bolnici kažu da je godinu dana nakon puštanja u rad angio-sale pacijentima omogućena brža dijagnostika, a ljekarima efikasnija odluka o načinu terapije kod pacijenata sa bolesnim krvnim sudovima srca. 

Pacijent koji boluju od akutnog infarkta miokarda, čim stigne u Bolnicu upućuje se u angio-salu u kojoj se postavlja tačna dijagnoza i preduzimaju terapijske mjere, u vidu širenja i/ili postavljanja stenta. 

Nakon svih sprovedenih procedura pacijent se upućuju u koronarnu jedinicu na dalje liječenje i njegu. 

U angio-sali bijeljinske Bolnice "Sveti Vračevi" prvo plasiranje stenta pacijentu kod kojeg je uočena lezija na krvnim sudovima urađeno je tačno prije godinu dana. 

Obilježavanju godišnjice rada angio-sale i koronarne jedinice u Bolnici "Sveti Vračevi" prethodiće stručni sastanak kojem bi, osim rukovodstva ove zdravstvene ustanove, trebalo da prisustvuju i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Darko Tomaš i direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Boško Đukanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )