FOTO: null

Navijači ne treba da brinu za reprezentaciju po našem odlasku, jer su mladi igrači spremni da nas naslede. Već dugo su u sistemu, imaju kvalitet i u budućnosti ćemo osvajati medalje.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" dugogodišnji kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić, koji se u petak naveče zajedno sa kumom Slobodanom Nikićem oprostio od nacionalnog tima. Život piše čudne priče, a ova o velikim asovima srpskog sporta je posebno specifična. Zajedno su počeli da treniraju vaterpolo još u osnovnoj školi, a onda se pratili sve do kraja. Dosegli su najveće visine, vjerovatno neslućene i oprostili se onako kako dolikuje šampionima. Omaž su im dali najbolji svjetski vaterpolisti, ali i istinske legende srpskog sporta poput Dejana Stankovića, Predraga Danilovića i Ivana Miljkovića.

- Naša priča je jedinstvena. Prijatelji smo celi život, kumovi, ne možemo biti bliži. Drago mi je što smo u svemu zajedno i što se skupa opraštamo od reprezentacije. Ponosan sam, zahvalan svima i pomalo bez reči. Teško je sve ovo opisati i rezimirati, jer kad pogledam vitrinu sa medaljama shvatim koliko sam srećan. Takve sportske legende došle su da nas podrže na oproštajnom meču i poseban osećaj ponosa je biti među njima - rekao je Gocić.

Pred utakmicu je imao posebnu tremu iako nije bila za bodove ni za medalju. Uprkos tome što je sve osvojio i dalje ima motiva da se bori na klupskom nivou za neke nove pobjede. Još dvije godine će igrati sigurno, a možda i više, a volio bi da karijeru završi tamo gdje je i počeo, u Partizanu.

- Ne bi bilo srećnijeg čoveka od mene, ali za to trenutno ne postoje uslovi. Klub je u teškoj situaciji i ako se nešto promeni, nadam se da ću se vratiti. Dosanjao sam sve snove, ali me malo kopka činjenica da sam otišao iz Partizana kada je klub postao evropski šampion. Voleo bih da sam ostao i bio deo toga - dodao je Gocić.

Olimpijsko zlato u Riju se dugo čekalo i konačno je osvojeno. Trofeje je osvajao od 2003. godine i bio član nekoliko vrhunskih generacija kojima je najsjajnije odličje izmicalo u Atini, Pekingu i Londonu. Ispostaviće se da je pred sami kraj reprezentativne karijere uspio da se domogne toliko željene medalje.

- Sada je red na mlađe momke da jure svoje snove i pronose slavu srpskog vaterpola. Radovaćemo se njihovim pobedama i medaljama i naš odlazak se neće osetiti - zaključio je Gocić.

Oldtajmeri

Srpski klubovi u izuzetno teškim uslovima proizvode nove velike asove, ali pomoć im je neophodna kako se ne bi ugasili.

- Klubovi su kičma reprezentacije, a problemi su prevashodno finansijske prirode pa onda i infrastrukturno. Naši bazeni su oldtajmeri i bilo bi dobro kada bismo dobili još neki kao što je onaj u Banjaluci - rekao je Gocić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )