FOTO: null

Predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Bijeljina Nedeljko Ćorić uručio je danas pomoć Udruženju žena oboljelih od karcinoma dojke "Gea" od 1.300 KM, namijeljenih za nabavku lijekova.

"Kao ozbiljna politička organizacija želimo da na današnji dan - Međunarodni praznik žena - 8. mart, uručimo pomoć od 1.300 KM ženama koje su oboljele od karcinoma dojke i na taj način im pomognemo u nabavci neophodnih medikamenata", rekao je Ćorić. 

Čestitajući praznik ženama, Ćorić je naglasio da Gradski odbor SNSD-a ima namjeru da inicira osnivanje fonda citostatika. 

"Povodom 8. marta organizovali smo humanitarnu akciju `Žena ženi` i sav prihod namijenili ovom udruženju. Upoznati sa kojim problemima se susreću pri nabavci neophodnih lijekova, imamo namjeru da pokrenemo inicijativu za osnivanje fonda citostatika", rekao je Ćorić novinarima nakon što je predsjednici Udruženja "Gea" Gordani Stupar uručio pomoć. 

On je dodao da na ovaj način SNSD želi da pošalje poruku ovim ženama da prepoznaje njihove potrebe i situaciju u kojoj se nalaze. 

"U skladu sa našim političkim opredjeljenjem, odnosno socijaldemoktratijom, svakodnevno pokazujemo da žene u našoj stranci zauzimaju veoma značajno mjesto. To se najbolje vidi po funkcijama koje one obavljaju, kako u izvršnoj tako i u zakonodavnoj vlasti", istakao je Ćorić. 

On je najavio da Gradski odbor SNSD-a Bijeljina neće stati na ovoj humanitarnoj akciji, te da će posjetiti i ostala udruženja građana. 

"Kao društveno odgovorni ljudi želimo da posjetimo i druga udruženja, da se upoznamo o problemima koje oni imaju, te da pomognemo i zajednički ih rješavamo", rekao je Ćorić. 

Stuparova je istakla da je pomoć koju su danas uručili predstavnici bijeljinskog SNSD-a za ovo udruženje od velikog značaja. 

"Gospodin Ćorić i SNSD prepoznali su potrebe ovog udruženja, uočili probleme koje imamo i koliko se mučimo pri nabavci medikamenata. Ovo je bila vizija gospodina Ćorića kako da organizuje humanitarnu akciju, a da bi nama pomogli", rekla je Stupareva. 

Ona je dodala da novac koji je prikupljen ide direktno na račun Udruženja, te da će biti iskorišten za potrebe svih pacijentkinja kojima neodostaju medikamenti. 

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milica Lovrić istakla je da žene jesu nježnija, ali i veoma moćna bića koja pokreću život. 

"To je ono što svako treba da ima na umu, da razmišlja o toj temi i time ženi da značaj koji joj pripada", rekla je Lovrićeva, čestitajući Međunarodni praznik žena - 8. mart. 

Ona je dodala da je SNSD jedina partija koja prepoznaje ulogu i važnost žene, ne samo u politici, nego i njenu ulogu kao majke, domaćice, profesionalca u svom poslu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )