FOTO: null

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su predstavnici Saveza sindikata Republike Srpske zajedno sa drugim udruženjima nedavno u Rimu prisustvovali prijemu kod pape Franje.

"Velika je stvar doći u blizinu pape Franje, jer je on institucija. Zadovoljan sam što sam bio u toj grupi koja je imala priliku da vidi papu", istakao je Gnjatić na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Govoreći o boravku djece iz Republike Srpske i čitave BiH u Italiji, Gnjatić je rekao da Savez sindikata i Granski sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske više od 20 godina organizuju odlazak djece iz Republike Srpske i BiH kod italijanskih porodica. 

"Ovih dana smo imali veliku čast i zadovoljstvo da zajedno sa ostalim udruženjima prisustvujemo u Rimu i prijemu kod pape Franje", istakao je Gnjatić. 

Predsjednik Humanitarnog udruženja "Lučijano Lama" Đuzepe Pino Kastelano rekao je da je juče završen boravak u Italiji 48. grupe od 200 djece iz Republike Srpske i 100 djece iz Federacije BiH. 

On je naveo da su do sada u Italiji ugostili više od 17.000 djece iz čitave BiH od čega je najveći broj boravio na Siciliji, Sardiniji i u centralnoj Italiji. 

"Već danas počinjemo sa pripremama za narednu 49. grupu djece koja će boraviti u Italiji na ljetnom raspustu", istakao je Kastelano. 

On je rekao da je boravak djece iz BiH u Italiji omogućen zahvaljujući Humanitarnom udruženju "Lučijano Lama", koju čine obične radničke porodice koje žive od svog rada. 

Kastelano je rekao da su, osim djece iz BiH, prijemu kod pape Franje prisustvovali članovi italijanskih porodica koji su ugostili djecu iz BiH, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić, direktori dva Dječija doma iz Federacije BiH i predstavnici Centra za socijalni rad. 

On je rekao da je papa Franjo prilikom prijema poručio: "Rane vaših očeva mogu biti zaliječene samo tako što će se preći sve prepreke i razlike koje nas razdvajaju". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )