FOTO: null

Radan Vilotić za život zarađuje kao konobar i sprema pozorišne uloge. Diplomirao u rodnoj Bijeljini, u klasi Ljiljane Blagojević

Gosti kafića „Arabika“ i ne slute da je jedan od konobara, koji ih svakodenevno uslužuje, mladi Radan Vilotić, po zanimanju profesionalni glumac. Spletom životnih okolnosti, u februaru se iz rodne Bijeljine preselio u Požarevac i odmah prihvatio konobarske kecelje, jer - od nečega mora da se živi.

I, tek tada je mogao da se posveti osnovnom poslu, pa je sa suprugom Marijom pokrenuo školu glume na sceni „Talija“, a - u saradnji sa Centrom za kulturu - režira i dečju predstavu „Lepotica i zver“. Pretpremijera je zakazana za 24. decembar, a premijera je na repertoaru tri dana kasnije...

- Srećan sam i zbog toga što sam u podeli Čehovljevog komada „Ujka Vanja“, koju priprema ekipa amaterskog pozorišta „Milivoje Živanović“. Premijera ove predstave zakazana je za 22. januar naredne godine - najavljuje Vilotić koji je diplomirao je na Akademiji umetnosti u Bijeljini, u klasi glumice Ljiljane Blagojević, pored koje je odigrao i epizodnu ulogu u televizijskoj seriji „Gorki plodovi“ Siniše Kovačevića.

Radana, inače, često posećuju prijatelji iz zavičaja, a mi smo ga zatekli u društvu Siniše Pajića, profesora u bijeljinskoj Muzičkoj školi, koji važi za jednog od najboljih operskih pevača u Republici Srpskoj, te Dejana Perkovića, perspektivnog apsolventa harmonike.

- Sa Sinišom sam osmislio kabaretski program koji je u Bijeljini izuzetno dobro prihvaćen, pa ćemo ga ponoviti 12. decembra. Potom, planiramo da ga prilagodimo ovom podneblju i nastupimo pred publikom u Požarevcu - zaključuje Vilotić.

 

RADI I KAO VODITELj

RADAN je pažnju javnosti skrenuo i ulogom u spotu Halida Bešlića, snimljenom za pesmu „Prosule se godine“, a Požarevljanima se predstavio i tokom Ljubičevskih konjičkih igara, kada je najavio učesnike velikog međunarodnog karnevala i vodio otvaranje ove manifestacije.

 

D. NOVKOVIĆ |

Izvorna vijest:

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:521803-Glumac-zivi-od-kafane

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )