FOTO: InfoBijeljina

Glumac Miodrag Radonjić, pred izvođenje predstave “Audijencija”, koju će Bijeljinci imati priliku pogledati sutra u velikoj sali Centra za kulturu “Semberija”, sa početkom u 20 časova, siguran je da će bijeljinska publika uživati.

Ulogu u ovom komadu, podsjetimo, uz Radonjića, tumači i njegov kolega Nikola Rakočević, koji su publici poznati po brojnim popularnim pozorišnim, ali i filmskim projektima, poput filmova “Južni vetar” i “Indigo kristal”, te serije “Kosti”.
 
“Publici u Bijeljini bih poručio da sam siguran da će uživati u predstavi, da će takođe biti neočekivano za njih da Nikolu i mene vide u totalno drugim ulogama u odnosu na ono što su do sada navikli. Sigurno će se zabaviti i malo možda plakati. Osetiće važnost ove teme, ali i neko rasterećenje, zabavu i humor. Tako da, biće to jedno sadržajno veče u Bijeljini”, rekao je Radonjić u izjavi za portal InfoBijeljina.

 
Prema njegovim riječima, jako su zadovoljni uspjehom ove predstave, koju aktivno igraju već godinu dana.
 
“Za tu godinu smo odigrali možda 30 predstava, što je stvarno super s obzirom i na naše obaveze i sve ostalo. Igrali smo na raznim mestima. Mislim da sada prvi put idemo u Bijeljinu i to će biti premijera”, naglasio se Radonjić, te dodao da sada snima dvije serije, ali ima i dvije predstave, tako da je zaokupljen tim obavezama, ali će novih projekata svakako biti.

Reditelj predstave “Audijencija” je višestruko nagrađivani MIlan Nešković, a produkcija Jugoslovensko dramsko pozorište i Arhangel Studio.
 
Radnja predstave se dešava u jednoj praškoj pivari i zasniva se na dijalogu između glavnog lika Vaneka i njegovog poslodavca, pivara Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika. 

 
Tekst na duhovit način problematizuje kako se osjećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umjesto njih.
 
Dijalozi su puni komičnih situacija, ali istovremeno ostavljaju dubok utisak i tjeraju publiku da se zamisli. 
 
Ovo je treći put da se legendarni komad postavlja na scenu - poslije 1981. godine kada su glavne uloge tumačili Bora Todorović i Petar Kralj i 1999. godine gdje su glumačku podjelu činili Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )