FOTO: InfoBijeljina

Glavni koordinacioni tim dao je preporuku Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u RS, posebno kada je riječ o Zaključku o obaveznom sprovođenju mjera za regovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u RS i Zaključku o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji RS.

Vladi RS preporučeno je da koriguje Uredbu o vraćanju cijena na prethodni nivo, koja je donesena kao privremena mjera neposredne kontrole cijena za osnovne životne namirnice i druge proizvode, a s ciljem zaštite životnog standarda stanovništva zbog situacije nastale pojavom virusa korona u RS.

Na građane je apelovano da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, te apelovano na lica kojima su propisane mjere samozolacije da ih se striktno pridržavaju.

Podsjetimo, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima, povodom aktuelne situacije izazvane novim virusom korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u RS i sprovođenje dosadašnjih mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem virusa korona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )