FOTO: null

Ako se vozite bijeljinskim ulicama, sigurno znate koliki problem predstavljaju rupe na putu i u kakvu opasnost mogu da vas dovedu.

Bijeljina je , nažalost, jedan od gradova u Srpskoj koja se ne može pohvaliti bezbjednim saobraćajnicama, jer, naročito u prigradskim naseljima, velika oštećenja su na svakom koraku.

Rupe na putevima u Bijeljini, kao i neadekvatno obilježeni radovi na saobraćajnicama, nisu nikakva novost. Ušminkan je centar, ali svaka sporedna ulica je avantura i za vozače i za pješake. Svakog proljeća, kad popusti mraz i snijeg, na svakih metar, dva naletimo ne na rupu, već krater.

„Sve je u državi naopako, pa i putevi“, kaže jedan od vozača.

S obzirom na to, da u ovoj našoj državi imamo hiljadu agencija, podagencija, službi, građani više nisu sigurni ni ko bi trebaolo da održava puteve, niti kome bi trebalo da se obrate. Jer, i kad se požale, to bude bez adekvatnog odjeka.

Prije tri dana, po nalogu gradske službe, počele su sanaciju udarnih rupa u Bijeljini. Gradske vlasti ovih dana hvalile su se da su najveća oštećenja sanirana, pa se pitamo- a čije su ovo ulice – da li smo mi prošli Bijeljinom ili nekim drugim gradom?

„Drži vodu dok majstori odu“, prva malo jača kiša spere i to malo asfalta i opet nanovo, a sredstva koja se izdvajaju za sanaciju saobraćajnica u gradu nisu beznačajna, mjere se u milionima.

Dok se problem ne riješi, rupe su prijetnja po bezbjednost u saobraćaju, ali i čest uzrok štete na automobilu, koja se teško dokazuje i na čiju odštetu se dugo čeka ili se uopšte nikada i ne dobije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )