FOTO: null

Obećanja sadašnjih gradonačelnika Trebinja, Banjaluke, Doboja, Bijeljine i Prijedora Slavka Vučurevića, Slobodana Gavranovića, Obrena Petrovića, Miće Mićića i Marka Pavića, na osnovu kojih su pre dve godine dobili podršku svojih sugrađana, nisu bila ništa

Prvi čovek Trebinja Slavko Vučurević (PDP) najviše je "nudio", a do danas skoro pa ništa od toga nije uradio. On je sugrađanima obećao da će ukoliko dođe na vlast sagraditi naučno-tehnološki park, formirati hercegovačku banku od sredstava "Hidroelektrana na Trebišnjici" i Termoelektrane "Gacko", sprečiti stečajno uništenje "Novoteksa" i pokrenuti proizvodnju, što još nije učinio.


Projekti u magli

Vučurević nije stao samo na ovome, pa je tako najavio formiranje odeljenja za razvoj i unapređenje sela, izgradnju hladnjače za otkup poljoprivrednih proizvoda, formiranje javnog preduzeća koje će brinuti o sistemima za navodnjavanje, te da će u prvih šest meseci svoje vladavine u gradu na Trebišnjici formirati poljoprivredne firme u više mesnih zajednica. Pored ovoga, Vučurević je svoje birače prevario i kada je reč o uređenju Ski-centra "Zubačka Ubla", rešavanju problema kanalizacione mreže na kompletnom području grada, stvaranju uslova za aktiviranje postojeće autobuske stanice, obustavljanju izgradnju nove i uštedeti od 1,4 miliona KM. Ni posle dve godine nije sproveo u delo obećanje o izmeštanju benzinske pumpe iz centra grada, postavljanju video-nadzora na svim gradskim raskrsnicama, uređenju sportskih terena u krugu kasarne, izgradnji zatvorenog plivačkog bazena...

Ništa bolji nije bio ni gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović (SNSD), koji je obećavao kule i gradove, a nakon dolaska na vlast skoro ništa od toga nije realizovao. Tako građani još nisu dočekali sanaciju Banskog dvora, realizaciju projekta gasifikacije grada, novu koncertnu dvoranu, rekonstrukciju gradske "Toplane", završetak izgradnje Istočnog tranzita, kao i uređenje obale Vrbasa.

Gavranović je najavio da će najveći grad u RS dobiti i drugu gimnaziju, nove pešačke i staze za bicikliste, a seoska područja redovno snabdevanje pitkom vodom. Možda i najzanimljivije Gavranovićevo obećanje u kampanji je da će se "obračunati s korupcijom i nepotizmom u Gradskoj upravi", što je kako tvrdi njegova zamenica Jasna Brkić "učinjeno za samo dva meseca", a te svoje tvrdnje nije potkrepila.


Pavić "umereniji"

Naobećavao se i bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić (SDS), koji je u dve godine "zaboravio" na izmeštanje autobuske stanice iz centra grada, povećanje zaposlenosti kroz poboljšanje privrednog ambijenta. Takođe, obećao je, a nije rešio ni problem gradskog prevoza. Nije uređen ni kanal Dašnica kroz centar grada, a nisu izgrađena ni šetališta, sportska dvorana i nova parking-mesta u centru, što je svojim biračima obećao.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić (DNS), iako je bio malo umereniji u davanju obećanja koja ne može ispuniti, najavio je rekonstrukciju i pokretanje rudnika u Ljubiji koji bi zaposlio oko 2.000 radnika, ali je to zasad ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Pavić nije, kako je obećao, rešio problem snabdevanja grada vodom, asfaltiranja svih važnijih puteva, a nije oživljena ni industrijska zona "Celpak". Da se prvi čovek Prijedora držao obećanja dosad bi bilo rešeno pitanje Robne kuće "Patrija" u centru grada, a bio bi izgrađen i nadvožnjak u naselju Pećani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )