FOTO: null

Šta je glavni tužilac Tužilaštva BiH Salihović tražio od Slobodana Majkla Pavlovića na saslušanju? Kako ,,Novosti,, saznaju, tužioci Tužilaštva BiH su u ponedeljak, 7. decembra, od Slobodana Majkla Pavlovića, vlasnika "Pavlović banke", tražili dokumentaci

Od biznismena iz Čikaga, kako nezvanično saznajemo, zatraženo je da ustanovi šta je s dokumentacijom banke iz 2007. godine. Ako joj se izgubio svaki trag, treba da se ustanovi ko je sve bio odgovoran za nju i gde je zapelo. Tužioci očekuju da bi dokumentacija iz 2007. godine mogla da otkrije i neke druge kredite, a ne samo onaj koji je dobio Milorad Dodik.

Pavloviću je rečeno da Tužilaštvo BiH, preko kolega iz Srbije, ima mogućnost da do kraja "isprati" put novca koji je, kao kredit od "Pavlović banke", dobio tadašnji premijer Milorad Dodik, za kupovinu vile na beogradskom Dedinju. Zanimalo ih je i ko je Blago Blagojević iz Bijeljine. Pavlović je rekao da je to bivši direktor njegove kompanije, a tužiocima je "bilo zanimljivo" kako je on istovremeno zastupao interese "Pavlović banke", koja je dala kredit Dodiku, i bio njegov opunomoćenik za poslove koje je trebalo da obavi kako bi se tadašnji premijer skućio u beogradskom elitnom naselju.

Razgovor u Tužilaštvu BiH otvorio je i pitanje s kojeg je računa, s koje kartice, i kako, Pavlović, lično, dakle kao takozvano fizičko lice, plaćao rate za tadašnjeg premijera.

Sasvim je izvesno da bi i Pavlović, ukoliko ne pomogne da se utvrdi sve ono što interesuje Tužilaštvo BiH, mogao i sam da bude osumnjičen i da u takvom svojstvu bude saslušavan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )