FOTO: Srpska Info

Nakon što je na društvenim mrežama procurila fotografija Ifeta Pašića, za kojeg njegov brat Mirsad tvrdi da ga je pretukao gazda firme u kojoj radi, kontaktiran je i Meho Karasalihović kako bi se čula i druga strana u ovoj priči.

Meho Karasalihović je rekao da je sve o navedenom slučaju dokumentovano u policiji i Tužilaštvu u Kiseljaku te da se tamo najbolje zna ko je, zaista, Ifet Pašić.

Istakao je da je Ifeta Pašića primio u firmu kad je bio u najvećim problemima i kad ga nijedna firma nije htjela zaposliti.

– U startu sam mu platio kazne od 5.300 maraka da bi, poslije plaćenih kazni, on mene ljubio i zahvaljivao mi. On nije mogao da vozi kamion, jer su mu bili oduzeti svi dokumenti zbog kazni, krađa i maltretiranja – kaže Meho te dodaje da se to sve može provjeriti.

Ističe da je Pašić vrijeđao ostale radnike i nudio im razne neprimjerene ponude.
– Više puta je razbio kamion vrijedan 60.000 KM i, naravno, odštetu svu snosim ja. Nakon toga ga opet molim da prestane s uvredama i pokušavam razgovorom satima i da ga usmjerim. Uz sve molbe i opomene da ne možete u firmu uvoditi nekoga ko nije radnik i nije prijavljen u firmi kao vozač, on više puta daje kamion njemu poznatim kolegama, za koje nismo nikad ni čuli, a kamoli da rade u našoj firmi i da se obučavaju na tom istom našem kamionu u toku radnog vremena na putu M-17 – dodaje Karasalihović.
Navodi da je Pašić više puta tukao i vrijeđao svoju suprugu, koja ga je, na kraju, i napustila.

– Sigurno ga nije napustila zato što joj je bilo lijepo. On se nastavlja opijati i psovati majku, djecu i razne gadosti je izgovarao u krugu firme i kafića. Takođe, ostale mušterije je vrijeđao i prijetio. Ifet Pašić je 18. januara 2020. godine napustio samovoljno posao, a zatim 20. januara dolazi u kafić i vrijeđa i opija se. Ja sam nakon toga pozvao policiju i upoznao ih o događajima, na šta oni pišu zapisnik. Dvadeset minuta poslije razgovora sa policijom, Pašić se vratio u kafić i ponovo počeo da vrijeđa s opaskama o roditeljima, djeci i ostalima. I upravo zbog tog vraćanja se nalazi tamo gdje jeste. Nakon toga, Ifet svoju ostalu ekipu prijatelja navodi da šalju uvredljive poruke mojoj djeci, koja apsolutno nisu imala ništa s tim. Ovo je sramotno. Ja imam firmu već 15 godina, u kojoj radi, što dirketno, što indirektno, skoro 600 ljudi – zaključuje Meho.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )