FOTO: null

Zastoj u gasifikaciji Bijeljina je stvorio milionske štete i u firmama ,,Novi Sad-Gas,, i ,,BN-Gas,, sa nestrpljenjem očekuju nastavak gasifikacije, nakon što je gradonačelnik Mićo Mićić izjavio da je Vlada RS dala zeleno svjetlo za gasifikacije i da su s

Direktor preduzeća "Novi Sad-Gas" i "BN-Gas" Jovan Vujanović, za poslovni portal "Capital" kaže da je izgradnja gasovoda od Bijeljine do Šepka "žila kucavica" ovog velikog infrastrukturnog projekta.

- Mi smo u izgradnju oko 300 kilometara sekundarne gasovodne mreže u Bijeljini, te u izgradnju glavne mjerno-regulacione stanice u Bijeljini, kapaciteta 40.000 metara kubnih, i mjerne stanice u Šepku, do sada investirali ogroman novac - ističe Vujanović, naglašavajući da već dvije godine "Novi Sad-Gas" iščekuje proglašenje opšteg interesa od Vlade RS za trasu magistralnog gasovoda.

- Za nas je magistralni gasovod "žila kucavica" kompletnog projekta i mi na tu dozvolu čekamo "kao ozebli sunce". U stanju smo da u roku od dva do tri mjeseca izgradimo gasovod na dubini od 1,80 metara i nakon toga vlasnici parcela bi mogli ponovo normalno obrađivati svoje zemljište - ističe Vujanović.

On kaže da bi Bijeljina priključenjem u Šepku na regionalni gasovod koji ide ka Sarajevu i Zenici dobila mogućnost da koristi gas iz gasovoda kapaciteta 50 bara, te da bi se odmah moglo aktivirati oko 1.000 priključaka u centru grada.

- Činjenica je da su zbog nepostojanja dozvole o proglašenju opšteg interesa za trasu magistralnog gasovoda, praktično, već izgubljene dvije grejne sezone u Bijeljini, kada je u pitanju korištenje ovog energenta. Preduzeće "BN-Gas" trpi i veliku štetu zbog naknadnih radova na sječi asfalta u pojedinim ulicama i na ponovnom asfaltiranju i dovođenju u prvobitno stanje, kaže Jovan Vujanović, direktor "BN-Gasa", ističući da ovu funkciju u bijeljinskom preduzeću obavlja besplatno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )