FOTO: null

Od svih timova koji igraju na ovogodišnjem Euru, Hrvatska je do sada pokazala najviše, piše britanski list “Gardijan”!

U rangiranju učesnika eliminacione faze Evropskog prvenstva, Hrvatska zauzima prvo mesto, ispred najvećih favorita turnira, Nemaca, Španaca, Engleza…

Hrvatska

Meč sa Španijom pokazao je da su Hrvati i bez Luke Modrića veoma moćna ekipa. Da nije bilo bizarnih događaja na utakmici sa Češkom, verovatni bi tim Anta Čačića imao maksimalan učinak u grupi i bio jedini kome je to pošlo za rukom.  Ali, i pobeda nad Španijom donela im je prvo mesto u grupi, i lakši put do samog finala. U odbrani igraju bez greške, a u “Gardijanu” veruju da bi Mario Mandžukić tek trebalo da pokaže ono najbolje. Pored kreativnih Modrića i Rakitića, britanski list ipak ističe Ivana Perišića kao najveću snagu ovog tima.

Nemačka

Nemcu su na drugom mestu liste. Svoje pravo lice pokazali su tek na meču sa Severnom Irskom, posebno u prvom poluvremenu, kada se videlo koliko mogu biti opasni u napadu. U “Gardijanu” se pitaju mogu li Nemci konačno demonstrirati svoju snagu, ili će se sve svoditi na povremene bljeske. Najveća briga za selektora Leva može biti činjenica da njegov tim uspeva da odigra na visokom nivou tek po nekoliko minuta, a onda slede oscilacije.

Italija

Poraz od Irske nije pravo merilo, jer je selektor Konte odmarao svoje najbolje igrače, kako bi bili spremni za eliminacionu fazu. Njihov duel sa Španijom bez konkurencije je derbi runde. Oba tima izgubili su duele u poslednjem kolu, pa bi zato igra u prva dva meča pogla poslužuiti kao najbolji pokazatelj šta ove dve selekcije umeju.

Španija

Koliko Španci mogu naučiti iz poraza od Hrvatske? Da Ramos nije promašio penal, stvari bi bile potpuno drugačije. U osmini finala, očekuje ih težak posao, pa Inijesta i saigrači moraju biti na svom kreativnom vrhuncu ako žele da prođu dalje. Način na koji su Španci primili golove protiv Hrvatske (u bližu stativu de Heinog gola), govori o izvesnim boljkama u odbrani.

Peto mesto na “Gardijanovoj” listi zauzima domaćin Francuska, slede Poljska, Belgija, Vels, Mađarska, dok je Engleska tek na desetom mestu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )